58. Panta Rhei konferencija u Bukureštu

U organizaciji rumunjske Agencije za plaćanja i intervencije u poljoprivredi u Bukureštu se održava 58. Panta Rhei konferencija. Kako je riječ o platformi koja okuplja stručnjake iz područja informacijskih tehnologija agencija za plaćanja iz svih država članica Europske unije naglasak je na razmjeni znanja i najboljih praksi.

Glavna tema ovog okupljanja je implementacija sustava za nadzor poljoprivrednih površina, tzv. Monitoring, odnosno mogućnosti i izazove koje predstavlja. Sudionici su se u obradi tema osvrnuli na tehničke, metodološke i proceduralne preinake u daljnjem radu agencija za plaćanja. Na radionicama su tako predstavljena najnovija softverska rješenja i prijedlozi koji u konačnici rezultiraju točnijim bazama podataka, boljom komunikacijom s korisnicima, bržim, modernijim i transparentnijim sustavom.

Hrvatska Agencija za plaćanja vrlo se aktivno uključila u rad konferencije te je u suradnji s kolegama iz Slovenije Sanja Krivanek Mahmuljin, direktorica Sektora za provedbu mjera izravne potpore pripremila i održala prezentaciju vezanu za upotrebu markera u sustavu za nadzor površina.


Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.