Agenciji za plaćanja odobren još jedan EU projekt: SmartPro CAP

U okviru Europskog ureda za borbu protiv prijevara (OLAF) djeluje Hercule. Trenutno je aktivan Hercule III kojim se, između ostalog, državama članicama putem seminara i konferencija pomaže u razmjeni znanja i iskustava s ciljem unaprjeđenja sustava i provedbe aktivnosti protiv prijevara, korupcije i drugih nezakonitih radnji, a sve kako bi se zaštitili financijski interesi Europske unije i država članica.

Hrvatska se Agencija za plaćanja, u partnerstvu s drugim EU Agencijama za plaćanja, i to iz Estonije (ARIP), Italije (AVEPA) i Belgije (VLDR), uspješno prijavila na natječaj za projekt Smart Pro CAP koji s provedbenom počinje 1. siječnja 2021. i trajat će do 31.3.2022. godine. Vrijednost projekta je 109.972,00 EUR.

Glavna mu je zadaća prikupiti najbolja iskustva i prakse u procjeni rizika, analizi podataka, ranom otkrivanju i prevenciji nepravilnosti i prijevara koje su u izravnoj vezi s provedbom Zajedničke poljoprivredne politike. Osim toga, od navedenih sudionika projekta očekuje se usuglašavanje najboljih praksi, znanja, i metoda te prepoznavanje glavnih izazova koji ograničavaju iskorištavanje punog potencijala mjera za borbu protiv prijevara te pokretanje stalne suradnje i umrežavanja između država.

Ponosni smo što smo diljem EU prepoznati kao pouzdan partner koji je u proteklim godinama poduzeo brojne aktivnosti vezane uz unaprjeđenje sustava upravljanja nepravilnostima i prijevarama i što ćemo stečena iskustva prenijeti i izvan granica Republike Hrvatske.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.