Informacije o isplatama izravnih plaćanja i IAKS mjera za 2023. godinu

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provodi isplate potpora nakon završetka svih administrativnih provjera kriterija, uvjeta i obveza za svaku intervenciju, uključujući i kontrolu na terenu. Isplate se obavljaju u više rata te po grupama intervencija, ovisno o završenim provjerama.

Do sada je isplaćeno 100% iznosa potpora za intervencije za Osnovnu potporu dohotku za održivost, Dodatnu preraspodijeljeno potporu dohotku za održivost, Dodatnu potporu dohotku za mlade poljoprivrednike te intervencije za državne potpore (osjetljivi sektori), a za intervencije Intenzivirana raznolikost usjeva i Područja s prirodnim ograničenjima su isplaćene za 70% omotnice. Ukupno je za navedene potpore isplaćeno 275 milijuna eura.

Isplate za Proizvodno vezane potpore po površini te sve Proizvodno vezane potpore u stočarstvu bit će isplaćene do 15. travnja 2024. godine, u ukupnom iznosu od 70 milijuna eura.

Isplate za Ekološki uzgoj, Dobrobit životinja te sve Eko sheme isplatit će se do 1. svibnja, u ukupnom iznosu od 150 milijuna eura, a sve ostale potpore iz intervencije Obveze u području klime i okoliša, u ukupnom iznosu od 30 milijuna eura, bit će plaćene do 1. lipnja.

Poravnanje računa za sve potpore bit će završeno u zakonskom roku do 30. lipnja 2024. godine.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.