Izdane prve Odluke o dodjeli sredstava za korisnike LAG Natječaja za tip operacije 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o dodjeli sredstava za korisnike koji su podnijeli Zahtjev za potporu na LAG Natječaj za tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“. LAG-ovi su krajem veljače ove godine započeli s objavom LAG natječaja za tip operacije 6.3.1., a do sada je 51 LAG objavio LAG Natječaj za tip operacije 6.3.1. Ukupan iznos raspoloživih sredstava na objavljenim LAG Natječajima za tip operacije 6.3.1. iznosi 71.854.797,00 kuna.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je ukupno izdala 69 Odluka o dodjeli sredstava i to za LAG Natječaj koji su objavili sljedeći LAG-ovi:

1. LAG „Bilogora Papuk“ – 6 odluka

2. LAG „More 249“ – 6 odluka

3. LAG „Moslavina“ – 34 odluke

4. LAG „Mura Drava“ – 4 odluke

5. LAG „Petrova Gora“ – 9 odluka

6. LAG „Šumanovci“ – 10 odluka.

Ukupna vrijednost izdanih odluka iznosi oko 7.700.000,00 kuna, a korisnici odluke mogu preuzeti kroz AGRONET sustav. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kontinuirano radi na obradi pristiglih zahtjeva za potporu s LAG Natječaja te se u narednom razdoblju mogu očekivati odluke za korisnike s područja drugih LAG-ova koji su završili s odabirom projekata na LAG Natječaju i podnijeli zahtjeve za potporu u AGRONET sustav. Trenutku su u postupku izdavanja odluke za korisnike s područja LAG-a „Sava“ (14 odluka) i LAG-a „Sjeverna Istra“ (5 odluka).

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.