U tijeku je drugi dan održavanja MARS konferencije u Dubrovniku

Uspješno je završen prvi radni dan 24. MARS konferencije tijekom kojeg je naglasak bio na raspravi oko glavnih smjernica i novosti u poljoprivrednoj politici Europske unije u razdoblju 2021.-2027.

Još je jednom naglašeno kako su prioriteti novog Programskog razdoblja modernizacija i pojednostavljenje, a prvenstveno kroz upotrebu inovacija i novih tehnologija. Podrška mladim poljoprivrednicima te podizanje svijesti o zaštiti prirode, okoliša i tla te održiva poljoprivreda su na vrhu ljestvice prioriteta.

Od svih država članica očekuje se da u novo programsko razdoblje krenu s pomno izrađenim i krajnje preciznim Strateškim planom koji će objediniti oba stupa poljoprivredne politike – izravne potpore i potpore zajedničkom tržištu te potpore iz ruralnog razvoja. Međusobna razmjena znanja i dostignuća jedno je od glavnih uporišta u implementaciji Monitoring sustava kao novog elementa IAKS-a. Koliko je ova konferencija značajna ne samo za Hrvatsku nego za apsolutno sve države članice pokazuje prisutnost predstavnika Europske komisije, država članica EU i država nečlanica EU kao i veliki interes medija koji su popratili njezin rad.

 

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.