U tijeku je drugi dan održavanja MARS konferencije u Dubrovniku

Uspješno je završen prvi radni dan 24. MARS konferencije tijekom kojeg je naglasak bio na raspravi oko glavnih smjernica i novosti u poljoprivrednoj politici Europske unije u razdoblju 2021.-2027.

Još je jednom naglašeno kako su prioriteti novog Programskog razdoblja modernizacija i pojednostavljenje, a prvenstveno kroz upotrebu inovacija i novih tehnologija. Podrška mladim poljoprivrednicima te podizanje svijesti o zaštiti prirode, okoliša i tla te održiva poljoprivreda su na vrhu ljestvice prioriteta.

Od svih država članica očekuje se da u novo programsko razdoblje krenu s pomno izrađenim i krajnje preciznim Strateškim planom koji će objediniti oba stupa poljoprivredne politike – izravne potpore i potpore zajedničkom tržištu te potpore iz ruralnog razvoja. Međusobna razmjena znanja i dostignuća jedno je od glavnih uporišta u implementaciji Monitoring sustava kao novog elementa IAKS-a. Koliko je ova konferencija značajna ne samo za Hrvatsku nego za apsolutno sve države članice pokazuje prisutnost predstavnika Europske komisije, država članica EU i država nečlanica EU kao i veliki interes medija koji su popratili njezin rad.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X