Ministrica Vučković otvorila radove na novom dječjem vrtiću u Ravnoj Gori vrijednom 9,2 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković otvorila je danas radove na dječjem vrtiću u Ravnoj Gori vrijednom 9,2 milijuna kuna. Izgradnja vrtića sufinancirana je iz Programa ruralnog razvoja kroz Mjeru 7 „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ sa potporom od 7,44 milijuna kuna. Zgrada će se sastojati od prizemlja i kata s jedinicama za djecu, ulaznog prostora i prostora za priredbe, višenamjenske dvorane, natkrivene terase, spremišta, prostorija i ureda za odgojno-obrazovne radnike i administrativno osoblje, gospodarskog prostora s pripadajućim spremištima, garderobama i sanitarijama. Projekt obuhvaća i kompletno opremanje i uređenje svih vanjskih površina.

Dječji vrtić u Ravnoj Gori jedan je od 9 vrtića na području Primorsko-goranske županije čija izgradnja se financira europskim sredstvima. Ukupno 200 dječjih vrtića gradit će se ili obnavljati sredstvima ovog Programa. Izgradnja i rekonstrukcija vrtića provodi se u naseljima do 5.000 stanovnika, a financijska potpora iznosi od 80 do 100% investicije i izravno je ovisna o razvrstavanju općina i gradova prema stupnju razvijenosti, odnosno između 15.000 i 1.000.000 eura po projektu.
„Danas smo započeli radove na još jednom projektu za podizanje kvalitete života mladih ljudi u ruralnim prostorima. Potporom od 7,4 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja sufinancirati ćemo izgradnju i opremanje ustanove u kojoj će više od 50 djece provoditi svoje veselo djetinjstvo, a njihovi roditelji imat će razlog više za ostanak u ovoj sredini. Ulaganje u djecu uvijek je ulaganje u budućnost.“ – izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Od početka provedbe Programa do sada je za Primorsko-goransku županiju ugovoreno preko 290 milijuna kuna te je isplaćeno 146 milijuna kuna.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X