Obavijest prijaviteljima na natječaje iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019.-2023.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kod obrade prijava na natječaje iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina učestalo se susreće s prijavama za koje je potrebno tražiti dopune što značajno otežava obradu a cijeli proces usporava i produžuje. Gotovo za 100% prijavljenih projekata od prijavitelja se traži dopuna, obrazloženje ili ispravak. Navedeno je bilo i razlog što se izmjenama Programa uvela obvezna dokumentacija uz svaku prijavu.

Potrebno je naglasiti kako se u mjeri Ulaganja u vinarije i marketing vina može započeti s aktivnostima odmah po prijavi na Natječaj te korisnik ne mora čekati Odluku o odobrenju projekta za početak aktivnosti. Izuzetak su jedino projekti gdje je jedna od aktivnosti rekonstrukcija objekta te u tom slučaju aktivnosti mogu započeti nakon utvrđivanja činjeničnog stanja odlaskom na teren i izdavanja nalaza kontrole na terenu za što također nije potrebno čekati Odluku o odobrenju projekta od strane Agencije za plaćanja.

U mjeri Restrukturiranje i konverzija vinograda svi podnositelji koji su zaprimili pozitivno mišljenje kontrole na terenu mogu započeti s aktivnostima iz projekta, prije izdavanja same Odluke o odobrenju projekta.

Što se zahtjeva za isplatu tiče, gotovo sve zahtjeve za isplatu potrebno je naknadno dopuniti, obrazložiti ili ispraviti.

Osim prethodno navedenih izmjena, kako bi ubrzali proces i omogućili korisnicima bržu realizaciju projekata, Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja izmijenili su i unaprijedili propise i procese, pa je:

  • omogućena isplata po završenoj aktivnosti u obje mjere
  • uvedena najava natječaja kako bi korisnici imali dovoljno vremena za što kvalitetniju pripremu dokumentacije

Cilj svega što se poduzima je unaprijediti kvalitetu zaprimljenih zahtjeva, smanjiti broj dopuna, ubrzati obradu a time i isplatu sredstava, na obostrano zadovoljstvo svih, posebice naših korisnika.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X