Otvoren sustav navodnjavanja Đolta I. faza

Danas je u naselju Lozan u općini Špišić Bukovica svečano otvoren Sustav javnog navodnjavanja Đolta I. faza, sufinanciran sredstvima iz Mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu” iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020., a svečanosti su prisustvovali ravnateljica i zamjenik ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić i Antun Vujić.

Virovitičko-podravska županija prijavila se na natječaj za tip operacije 4.3.1. »Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja«, a za izgradnju 182,20 ha sustava javnog navodnjavanja dok će ukupna poljoprivredna površina krajnjih korisnika obuhvaćena ovim sustavom iznositi 165,54 ha. Ukupna vrijednost ugovora je 12.421.215,48 kuna.

Agencija za plaćanja raspisala je već dva natječaja za spomenutu operaciju te se kroz odobrene projekte u nekoliko županija na gotovo 7000 hektara poljoprivredne površine trenutno u provedbi 17 sustava navodnjavanja. Na novoizgrađene sustave navodnjavanja trenutno je priključeno više od 500 poljoprivrednika.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.