Otvoren vrtić u Jalžabetu sufinanciran sredstvima Programa ruralnog razvoja

Danas je u Jalžabetu svečano otvoren dograđeni dio dječjeg vrtića „Potočić“.

Obnova vrtića sufinancirana je sa 975.000 kuna iz podmjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja, a glavni je cilj stvaranje uvjeta za unaprjeđenje vrtićkog odgoja na području općine Jalžabet i stvaranje uvjeta za prihvat djece jasličke dobi. Ukupan kapacitet vrtića planiran projektom je 40-oro djece. 
 

Obnovljeni vrtić otvorio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, u pratnji ministrice poljoprivrede Marije Vučković koja je tom prilikom izjavila: „Ovo je jedan od dvije stotine vrtića koji će se izgraditi, obnoviti i opremiti iz Programa ruralnog razvoja. Projekt izravno doprinosi stvaranju novih radnih mjesta, donosi sigurnost mladim obiteljima i generacijama koje žive u ovoj sredini. Zajednički rad lokalne zajednice i državnih tijela rezultirao je realizacijom ovog gotovo milijunskog ulaganja u obnovu vrtića, a Općina Jalžabet do sada je osigurala ukupno 14 milijuna kuna potpora kroz Program ruralnog razvoja kako bi povećala kvalitetu života svojih stanovnika. Želim im da nastave i dalje s uspješnim projektima.“

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.