Počela izgradnja gradske tržnice u Pleternici

Jučer je svečano obilježen početak izgradnje gradske tržnice u Pleternici, projekta odobrenog i financiranog sredstvima iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., u okviru tipa operacije 7.4.1. Ulaganje u pokretanje poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulture aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Iznos potpore ovog za poljoprivrednike i stanovnike grada Pleternice vrlo značajnog projekta je 7,4 milijuna kuna, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 9 milijuna kuna. Početku radova prisustvovale su ravnateljica Agencije plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić u nazočnosti ostalih uzvanika.

Projektom se planira i uređenje kolnih, parkirnih i zelenih površina oko građevine te stvaranje novih radnih mjesta.

Na području Požeško-slavonske županije u proteklom periodu isplaćeno je više od milijardu kuna za razne potpore iz sektora poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, dok je za sam grad Pleternicu ugovoreno i odobreno više od 127 milijuna kuna potpora.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.