Počela izgradnja gradske tržnice u Pleternici

Jučer je svečano obilježen početak izgradnje gradske tržnice u Pleternici, projekta odobrenog i financiranog sredstvima iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., u okviru tipa operacije 7.4.1. Ulaganje u pokretanje poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulture aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Iznos potpore ovog za poljoprivrednike i stanovnike grada Pleternice vrlo značajnog projekta je 7,4 milijuna kuna, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 9 milijuna kuna. Početku radova prisustvovale su ravnateljica Agencije plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić u nazočnosti ostalih uzvanika.

Projektom se planira i uređenje kolnih, parkirnih i zelenih površina oko građevine te stvaranje novih radnih mjesta.

Na području Požeško-slavonske županije u proteklom periodu isplaćeno je više od milijardu kuna za razne potpore iz sektora poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, dok je za sam grad Pleternicu ugovoreno i odobreno više od 127 milijuna kuna potpora.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X