Posjet crnogorskog izaslanstva

Višečlano crnogorsko izaslanstvo svoj je trodnevni studijski posjet Hrvatskoj, odnosno našem Ministarstvu poljoprivrede započelo jutros u Agenciji za plaćanja, a glavno područje interesa upoznavanje je s IPARD mjerama 101 i 103. Naime, kolege iz IPARD Agencije i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore zainteresirani su za naša iskustva u provođenju spomenutih pretpristupnih mjera, odnosno za teme koje obrađuju standarde dobrobiti životinja na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te sigurnost hrane. Upravo stoga predviđen je i terenski obilazak kako bi se na konkretnom primjeru upoznali s usklađivanjem i pripremom jednog gospodarstva na nove regulative i standarde. 

Podsjećamo kako je IPARD, pretpristupni program Europske unije za razdoblje od 2007. do 2013. godine namijenjen ruralnom razvoju, u Hrvatskoj bio u provedbi od 2009. godine. Provodeći šest mjera unutar  IPARD programa Hrvatska je stekla veliko iskustvo i znanja koja rado dijeli s kolegama iz susjednih zemalja.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.