Posjet izaslanstva Ministarstva poljoprivrede Republike Kosovo

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju primila je danas izaslanstvo Ministarstva poljoprivrede Republike Kosovo u sklopu njihovog posjeta Republici Hrvatskoj. Na trosatnom sastanku kolege s Kosova upoznati su s uspostavom IAKS sustava u Republici Hrvatskoj, te brojnim izazovima koji ih očekuju prilikom njegove funkcionalne provedbe. Integrirani i administrativni kontrolni sustav (IAKS) je naime uvjet bez kojeg se ne može u provedbi europskog modela izravnih plaćanja, a njegova puna uspostava je obvezna za povlačenje sredstva iz fondova EU.

Delegacija s Kosova u Zagrebu će boraviti pet dana, a osim APPRRR-a posjetit će i Ministarstvo poljoprivrede, te Hrvatsku poljoprivredno-šumarsku savjetodavnu službu. Vjerujemo da će im posjet hrvatskim institucijama biti od koristi, a stečeno iskustvo pomoći na njihovom europskom putu.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.