Posjet izaslanstva Ministarstva poljoprivrede Republike Kosovo

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju primila je danas izaslanstvo Ministarstva poljoprivrede Republike Kosovo u sklopu njihovog posjeta Republici Hrvatskoj. Na trosatnom sastanku kolege s Kosova upoznati su s uspostavom IAKS sustava u Republici Hrvatskoj, te brojnim izazovima koji ih očekuju prilikom njegove funkcionalne provedbe. Integrirani i administrativni kontrolni sustav (IAKS) je naime uvjet bez kojeg se ne može u provedbi europskog modela izravnih plaćanja, a njegova puna uspostava je obvezna za povlačenje sredstva iz fondova EU.

Delegacija s Kosova u Zagrebu će boraviti pet dana, a osim APPRRR-a posjetit će i Ministarstvo poljoprivrede, te Hrvatsku poljoprivredno-šumarsku savjetodavnu službu. Vjerujemo da će im posjet hrvatskim institucijama biti od koristi, a stečeno iskustvo pomoći na njihovom europskom putu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X