Potpisan ugovor za izvođenje radova na dječjem vrtiću u Oroslavlju

Ravnateljica Agencije za plaćanja Matilda Copić prisustvovala je u Oroslavlju potpisivanju ugovora za izvođenje radova na dogradnji i opremanju Dječjeg vrtića Cvrkutić, a u okviru provedbe Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., odnosno natječaja za tip operacije 7.4.1.„Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.894.167,48 kuna dok je iznos potpore koju financira Agencija za plaćanja 4.106.368,80 kuna. Sredstva su osigurana iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj pri čemu je glavni cilj razvoj i podizanje kvalitete života u ruralnim krajevima.

Ovim će se projektom povećati kapacitet postojećeg dječjeg vrtića (sa 70 na 120 djece), nabaviti nova didaktička oprema, opremiti sportska dvorana i, u konačnici, otvoriti šest novih radnih mjesta.

Inače, na području Krapinsko-zagorske županije u okviru Mjere 7 Programa ruralnog razvoja ugovoreno je 75 projekata vrijednih 234 milijuna kuna potpore.  

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.