Potpisani ugovori vrijedni 470 milijuna kuna za 102 projekta jedinica lokalne samouprave

 U nazočnosti Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Tomislava Tolušića, ministra poljoprivrede, danas su potpisana 102 ugovora vrijedna 470 milijuna kuna. Ugovore za sufinanciranje projekata iz mjere 7  „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ Programa ruralnog razvoja RH s predstavnicima jedinica lokalnih samouprava i ravnateljima institucija potpisala je Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Nakon provedenog natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH za operaciju 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ danas su potpisani ugovori kojima će se u 17 hrvatskih županija izgraditi ili obnoviti 57 dječjih vrtića, 12 vatrogasnih domova, 18 društvenih domova, 13 projekata uređenja javnih površina i 2 turističko-informativna centra.

Svi projekti rade se u naseljima s najviše 5000 stanovnika, a potpora iznosi 80 – 100% ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno između 15.000 i 1.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Ukupna vrijednost odabranih projekata iznosi 528.190.613,06 kuna, a vrijednost potpore iz Programa ruralnog razvoja 470.813.066,38 kuna.

Za bolju kvalitetu života na našim selima danas smo potpisali ugovore za 102 projekta u 17 županija koja ćemo financirati sa 470 milijuna kuna EU novca. Najviše me raduje što će se tim novcem izgraditi i obnoviti 57 dječjih vrtića i 12 vatrogasnih domova! Cilj Programa ruralnog razvoja nije samo jačanje poljoprivredne proizvodnje već i oplemenjivanje života u ruralnim područjima odgojnim, društvenim i sportskim sadržajima kako bi život na selu bio u najmanju ruku jednako kvalitetan kao i u gradovima. Novca ima još, uskoro raspisujemo novi natječaj za dječje vrtiće, i ako sve bude po planu, do kraja iduće godine imat ćemo funkcionalnih 150 dječjih vrtića u ruralnim prostorima.“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.