Potpisano novih 47 ugovora iz Programa ruralnog razvoja vrijednih 41 milijun kuna

U Splitu je danas, 26. veljače 2020. ministrica Marija Vučković, u nazočnosti zamjenika ravnateljice Agencije za plaćanja Antuna Vujića, uručila korisnicima s područja Jadranske Hrvatske 47 novih ugovora iz Programa ruranog razvoja RH 2014.-2020., ukupne vrijednosti odobrene potpore od 41 milijun kuna.

Potporu je ostvarilo 18 novih korisnika u ukupnom iznosu odobrene potpore u vrijednosti 20,5 milijuna kuna iz mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu“ za tipove operacija 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”, 4.1.2 „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“ i 4.1.3 „Korištenje obnovljivih izvora energije“.

U sklopu mjere 6 „Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“ za tip operacije 6.3.1 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ potpisano je 18 novih ugovora ukupne vrijednosti odobrene potpore veće od 2 milijuna kuna.

Iz mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ za tip operacije 7.2.1 „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ potpisan je jedan novi ugovor vrijedan 1,9 milijuna kuna.  

Također, potpisano je 10 novih ugovora s odobrenim iznosom potpore od 16,6 milijuna kuna u provedbi mjere 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“ za tipove operacija 8.6.1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumsko-uzgojnim radovima“ i „8.6.2 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva“.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.