Započelo slanje ugovora o financiranju korisnicima za tip operacije 8.5.1 – Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je, nakon provedbe administrativnih kontrola, započela s izdavanjem i slanjem ugovora o financiranju korisnicima koji su se javili na 2. natječaj za operaciju 8.5.1. – Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura, iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.

Korisnici ove operacije su šumoposjednici, udruge šumoposjednika i trgovačka društva i druge pravne osobe koje na temelju zakona imaju javne ovlasti i koje na temelju Zakona o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske, kojima se sufinancira do 100% ukupno prihvatljivih troškova projekta, od 5.000 – 700.000 eura.

Svrha Natječaja je dodjela sredstava za prevođenje degradiranih šumskih sastojina, šumskih sastojina narušene strukture po vrstama drveća i šumskih kultura u mješovite sastojine autohtonih vrsta drveća visokog uzgojnog oblika.

Podsjetimo, natječaj za navedenu operaciju bio je otvoren od 2. srpnja do 14. prosinca 2018. te je za raspoloživih 70.000.000 kuna podneseno 100 zahtjeva za potporu.

Odabrano za financiranje je 94 ugovora ukupne vrijednosti ulaganja 69.107.579,62 kn financirano sredstvima iz Programa ruralnog razvoja RH, na šumskoj površini od 1.368 hektara.

Ugovori se korisnicima šalju poštom, a izdavanje svih ugovora o financiranju bit će dovršeno krajem ovog tjedna. Agencija za plaćanja će dostaviti korisniku dva potpisana Ugovora o financiranju. U roku od 15 dana od dana zaprimanja Ugovora o financiranju, korisnik/ovlaštena osoba korisnika u obvezi je potpisati, datirati i dostaviti jedan primjerak Ugovora o financiranju u izvorniku preporučenom pošiljkom ili neposredno u Agenciju za plaćanja na adresu:

 Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Ulica grada Vukovara 269d,

10 000 Zagreb

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.