U 2019. godini zaprimljen rekordan broj jedinstvenih zahtjeva za potporu

U Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju završila je kampanja podnošenja i preuzimanja jedinstvenih zahtjeva za potporu za 2019. godinu. Rezultati su odlični. Naime, u 2019. godini čak 110.382 poljoprivredna gospodarstva podnijela su jedinstveni zahtjev za potporu, što je više od 11 tisuća poljoprivrednika nego primjerice u 2015. godini.

Svjesni pak činjenice kako je pravovremena informacija i komunikacija s korisnicima ključna za kvalitetno provođenje kampanje, posebno smo ponosni na uspjeh informativnih i edukativnih aktivnosti a tiču se IAKS mjera ruralnog razvoja (Mjere: 10, 11, 13 i 14): Dobrobit životinja, „Poljoprivrednik za 10“. Broj Jedinstvenih zahtjeva za IAKS mjere ruralnog razvoja u godinu dana povećao se za gotovo 8 tisuća.

Samo u 2018. godini odgovorili smo na gotovo 16 tisuća upita putem telefona i info maila.

Navedeni pokazatelji rezultat su predanog rada Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja i drugih partnerskih institucija, brojnih edukacija i terenskog rada s poljoprivrednicima te pravovremene isplate izravne potpore putem predujma i dvije rate.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.