U Općini Promina otvorena cesta financirana sredstvima iz Programa ruralnog razvoja

Ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić otvorila je 23. srpnja 2019. u Općini Promina cestu financiranu sredstvima iz Mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. te je prigodno prisustvovala i svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom obilježavanja 136 godina Općine, ali i sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

Rekonstrukcija nerazvrstane ceste na području Općine Promina projekt je vrijedan 7,3 milijuna kuna, a duljina rekonstruiranog dijela prometnice iznosi 7,1 kilometara čime se znatno poboljšala prometna povezanost unutar Općine, posebice prema okolnim naseljima – turističkim odredištima kao što su područje Nacionalnog parka Krka i Roški slap.

Mjera 7 iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. za cilj ima upravo poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama te razvoj ruralnog gospodarstva i zaustavljanje depopulacijskog trenda, a u Općini Promina do sada su ugovorena tri infrastrukturna projekta ukupne vrijednosti od gotovo 18 milijuna kuna. Općina Promina do sada je uspješno sudjelovala na natječajima za tip operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta i tip operacije 7.4.1. Rekonstrukcija i opremanje kulturnog centra te Rekonstrukcija i opremanje dječjeg vrtića. Na taj način Općina Promina vrlo aktivno sudjeluje u razvoju ovog ruralnog kraja u Šibensko-kninskoj županiji.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.