Započela izgradnja prvog dječjeg vrtića u Davoru

U nazočnosti ravnateljice Agencije za plaćanja, Matilde Copić, jučer je u Davoru (Brodsko-posavskoj županiji) svečano obilježen početak radova na izgradnji i opremanju dječjeg vrtića. Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića koji se po prvi puta gradi u Davoru financira se sredstvima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. i to kroz tip operacije 7. 4. 1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Ovim će se projektom omogućiti boravak u vrtiću za šezdeset djece te otvoriti nova radna mjesta na poslovima predškolskog odgoja. Mjera je to koja će uvelike podići kvalitetu života stanovnika cijele Općine, odnosno spriječiti njihovo iseljavanje i osigurati preduvjete za što kvalitetniji život na ruralnim krajevima, što je jedan od glavnih ciljeva Mjere 7 Programa ruralnog razvoja.

Iznos potpore iznosi 7.125.213,00 kn, dok je ukupni iznos projekta: 7.460.763,00 kn.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.