Započinje dostava Odluka o ostvarivanju prava na izravna plaćanja i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2020. godinu

Sukladno Zakonu o poljoprivredi (Narodne novine br. 118/18, 42/20, 52/21) Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s procesom donošenja Odluka o ostvarivanju prava na izravna plaćanja za 2020. godinu za sve potpore u sklopu izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja  pripisanih Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2020. godinu (Narodne novine br. 22/20, 57/20). 

Odluke se dostavljaju preko zaštićene mrežne aplikacije AGRONET.

Korisnici mogu pristupiti AGRONET-u putem mrežne stranice Agencije za plaćanja (www.apprrr.hr) i svog korisničkog imena i zaporke ili poljoprivredne iskaznice, te u izborniku pod naslovom „Odluke“ pogledati dostavljene Odluke o ostvarivanju prava za svoje gospodarstvo. Ako korisnici nisu u mogućnosti sami pristupiti AGRONET-u, to mogu učiniti u svim županijama u podružnicama Agencije za plaćanja prema svom prebivalištu, osobnim dolaskom u podružnicu s korisničkim imenom i zaporkom za pristup AGRONET-u.

Na Odluku o ostvarivanju prava korisnik ima pravo podnijeti prigovor Ministarstvu putem Agencije za plaćanja neposredno u pisanom obliku ili poštom u roku od 15 dana od dana dostave Odluka o ostvarivanju prava na AGRONET.  Dostavom se smatra dan preuzimanja odluke o Ostvarenom pravu s Agroneta ili, u slučaju ne preuzimanja, pet dana od postavljanja na Agronet. U slučaju da se promijene okolnosti i činjenično stanje koje utječe na izračun potpora Agencija za plaćanja donosi novu Odluku o ostvarivanju prava i dostavlja ju na AGRONET sustav.

Podsjećamo sve korisnike izravnih plaćanja da pomoću AGRONET-a, osim elektroničkog popunjavanja zahtjeva za potporu, mogu pregledati i provjeriti podatke vezane uz:

1. Upisnik poljoprivrednika,

2. ARKOD sustav (Sustav za evidenciju korištenja poljoprivrednog  zemljišta),

3. Registar prava na plaćanja,

4. JRDŽ (Jedinstveni registar domaćih životinja),

5. Odluke o ostvarivanju prava ili Privremeni izračun ako Odluka o ostvarivanju prava još nije donesena,

6. Arhivu podnesenih zahtjeva 5 godina unazad

7. Izvještaj kontrole na terenu

8. Monitoring – obavijesti procjene poljoprivredne aktivnosti uz pomoć satelitskih podataka

U slučaju nejasnoća korisnik se može obratiti Agenciji za plaćanja upitom za pojašnjenje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X