Otvoreno podnošenje zahtjeva za potporu za 2024. godinu iz Programa potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2023. do 2027. godine.

Obavještavamo sve zainteresirane proizvođače šećerne repe da je od danas, 25. ožujka 2024. godine otvoreno podnošenje zahtjeva za potporu za 2024. godinu iz Programa potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2023. do 2027. godine.

Zahtjev za potporu (u daljnjem tekstu: Zahtjev) popunjava se putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u roku za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za potporu, a najkasnije do 30. lipnja 2024. godine.

Po popunjavanju Zahtjeva putem AGRONET-a podnositelj ga je dužan ispisati, ovjeriti potpisom za fizičke osobe i dodatno pečatom ukoliko se radi o pravnoj osobi te dostaviti na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, s naznakom: »Program potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2023. do 2027. godine«.

Uz Zahtjev za potporu podnositelj je dužan priložiti:

– popunjenu i ovjerenu Izjavu o poslovnim subjektima koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima

ili

– popunjenu i ovjerenu Izjavu da nemaju poslovnih subjekata koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima.

Prihvatljivi korisnici potpore su proizvođači šećerne repe koji su:

– upisani u Upisnik poljoprivrednika

– podnijeli Zahtjev za potporu iz ovoga Programa.

Korisnici potpore dužni su u godini podnošenja Zahtjeva za potporu plodoredom na svom  gospodarstvu osigurati sjetvu šećerne repe.

Iznos potpore utvrđuje se prema prihvatljivim površinama pod šećernom repom upisanim u Upisnik poljoprivrednika i utvrđenim u Jedinstvenom zahtjevu za potporu u godini podnošenja Zahtjeva uz primjenu nominalnog jediničnog iznosa potpore.

Nominalni jedinični iznosi potpore za površine pod šećernom repom u pripadajućem razredu:

do 40,00 ha 530 EUR/ha

od 40,01 ha do 200,00 ha 330 EUR/ha

više od 200,00 ha 130 EUR/ha

U slučaju da ukupno podneseni Zahtjevi prelaze iznos maksimalno raspoloživih sredstava Programa za programsku godinu koji iznosi 1.300.000,00 EUR, jedinični iznos potpore proporcionalno će se smanjiti.

Detalje o potpori i potrebne obrasce možete pronaći ovdje.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.