U Podravskoj Moslavini otvoreni dječji vrtić i društveni dom

Ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić boravila je danas u Podravskoj Moslavini gdje su prigodom obilježavanja Dana Općine svečano otvoreni dječji vrtić i društveni dom.

Projekt izgradnje i opremanja dječjeg vrtića financiran je sredstvima iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. iz Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, tip operacije 7.4.1 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Samim projektom predviđena je izgradnja novog područnog dječjeg vrtića za jednu jasličku i jednu vrtićku grupu djece. Planirano je otvaranje tri nova radna mjesta. Ugovor o financiranju vrijedan je 4,3 milijuna kuna.

Kroz istu mjeru proveden je i projekt rekonstrukcije i opremanje društvenog doma. Samim projektom lokalno stanovništvo dobiva prostor za društvene i kulturne aktivnosti, ponajprije vezane za očuvanje tradicije i običaja. Prostor mogu koristiti i udruge usmjerene na društvene i socijalne aktivnosti. Iznos potpore je 1,3 milijuna kuna.

Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.