U Podravskoj Moslavini otvoreni dječji vrtić i društveni dom

Ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić boravila je danas u Podravskoj Moslavini gdje su prigodom obilježavanja Dana Općine svečano otvoreni dječji vrtić i društveni dom.

Projekt izgradnje i opremanja dječjeg vrtića financiran je sredstvima iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. iz Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, tip operacije 7.4.1 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Samim projektom predviđena je izgradnja novog područnog dječjeg vrtića za jednu jasličku i jednu vrtićku grupu djece. Planirano je otvaranje tri nova radna mjesta. Ugovor o financiranju vrijedan je 4,3 milijuna kuna.

Kroz istu mjeru proveden je i projekt rekonstrukcije i opremanje društvenog doma. Samim projektom lokalno stanovništvo dobiva prostor za društvene i kulturne aktivnosti, ponajprije vezane za očuvanje tradicije i običaja. Prostor mogu koristiti i udruge usmjerene na društvene i socijalne aktivnosti. Iznos potpore je 1,3 milijuna kuna.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Promjena veličine fonta
Kontrast
Korištenjem stranice www.apprrr.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.
X
X